2018. február 16., péntek

Breaking News!

Ma egész nap közlekedett a kettes metró!

A kép csak illusztráció
 Több helyről is megerősítették, hogy a mai napon minden fennakadás nélkül közlekedett a kettes metró. Ugyanakkor a hármas metró vonalán sem fordult elő tűzeset, és a felújított kocsik ajtajai is megfelelően működtek.
 Megkeresésünkre a BKK szóvivője megerősítette a hírt, és közölte hogy hivatalos közleményt később adnak ki.
 Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy értetlenül áll az esemény előtt. A most 50 éves vállalat vezetőjeként mindent megtesz, hogy az utazóközönség elégedett legyen a szolgáltatások színvonalával, amit évente mintegy 1,3 milliárd utas veszi igénybe. Csaknem 10 ezer munkatársuk dolgozik azon, hogy a Budapesten közlekedők bármikor elakadhassanak valahol.
A számok önmagukért beszélnek: a 320 km hosszú villamossín-hálózaton naponta 600 szerelvény közlekedik. A 1011 járművet számláló autóbusz-, és 138 kocsit számláló trolibusz-állomány napi menetteljesítménye mintegy 160 ezer kilométer. Munkatársaik lojalitását fejezi ki, hogy egy átlagos BKV-s 16 évet tölt a Társaság alkalmazásában, mielőtt boldogan munkahelyet váltana. Vannak, akik a kezdetektől, nyugdíj előtt állva, az egész szomorú életüket a BKV-nál töltötték.
 Fél évszázados története alatt a Főváros közlekedése számos változáson, fejlődésen ment keresztül, a forgalomszervezést a metróhálózat kiépülése befolyásolta legjelentősebben. A nagyváros terjeszkedésével is újabb viszonylatok létesültek, meglévőket hosszabbítottak meg, addig nem létező közlekedési csomópontok alakultak ki, és eközben a dolgozók létszáma alig 2/3-ára esett vissza!
 A tavalyi évben zárták le az egyik jelentősebb buszgarázst, hogy az ott dolgozó járművezetők helyett a többi dolgozó  - titkárnők, járműszerelők, sőt takarítók - részére biztosíthassák a lehetőséget, hogy teljesülhessen régi álmuk, és vezethessék a vállalat buszait, szigorúan munkaidő után, jelentős díjazással. Sőt, ezt most az utasok is megtehetik, szeretettel várják őket is buszvezetőként, havi fél milliós fizetéssel, akár részmunkaidőben is.
Hozzátette, hogy már akár trolibuszt vagy villamost is vezethetnek a tisztelt utasok.

Bolla úr hozzátette, hogy kivizsgálják a sajnálatos eseményt és szigorú szankciókat fognak alkalmazni a felelősökkel szemben.
 Munkatársunk utánajárt, a kettes metró ezekben a percekben is menetrend szerint közlekedik.
A további fejleményekről később tájékoztatunk.


1 megjegyzés: