2018. március 27., kedd

'89

„…tudod, úgy kezdődött, hogy az embereknek elegük lett, és kicsit szabadabbak akartak lenni. Persze beszálltak akik eddig felül voltak, meg nem akartak szembemenni az emberekkel.. Egy ideig még ők irányítottak…

Igen, géllakk. A múltkor elhagytam az egyik körmöm, ciki volt amikor a felesége találta meg, képzelheted.

…és voltak ott azok a Szabad..izék, azok. Először valami félig titkos csapat volt, de beléptek sokan azok is, akik eddig főnökösködtek. Ők nyertek, de sokan, akik eddig elvileg velük voltak, több hatalmat akartak… aztán jól egymásnak is estek, és persze a hangosabbak győztek, simán kicsinálták az első csapatot. Meg csináltak ilyen Nemzetőrséget is, meg minden, de senki se tudta, mi lesz az egészből, mindenki mást akart.

Nem, most inkább legyen valami vadabb szín… Igen, az jóóó, az olyan cuki! Imádlak

…na aztán komolyabban összevesztek… persze, mindenki magának akart minden, naná…
…aztán azok a fiatalok, az új csapat, na, tudod, cikizték a papokat, „csuhások” kiabálták a parlamentben vagy hol. Hogy? Igen, később a papok is velük voltak, legalábbis jó sokan… És átneveztek mindenfélét, biztos hogy mindenki tudhassa hogy ez már valami új dolog. Hogy miért? Igen, lehet hogy különben tényleg nem vették volna észre.
És megtalálták azokat a titkos iratokat, és mindenféle szemétség derült ki egy csomó emberről, hogy behívták azokat a külföldi katonákat, meg besúgtak, azokat jóóól kirúgták, de nem mindet, biztos mert róluk is sok minden volt ott, szóval végül inkább egymással vesztek össze. De addigra jó sok mindenkit kikészítettek. Persze. De tudod hogy van az. Ahhoz képest, hogy értelmiség, persze, nem látszott rajtuk.
…na szóval a végén, mert látták hogy kezdik elveszíteni a hatalmat, az emberek meg kezdték unni, hogy nem lett jobb így se, szóval akkor elkezdték egymást ölni. Mi? Neeem, dehogy is, személyesen nem, mindig van valaki akire ezt rá lehet bízni… A bíróság is mind az ő emberük volt, odamentek és ha valaki nem tetszett, kitaláltak ellene egy törvényt aztán annak annyi lett. Bizony.
...na de mindegy, akkor a végén jött az a kis alacsony pasi, valahonnan vidékről… Honnan tudjam merre van az a hely, valami kis falu vagy mi, de mindegy…
…épített mindenféle nagy izéket, láttam párat, majd mutatok fényképet… van ott egy olyan érdekes vonat is, azt is lefényképeztem... Na, és ott van mindegyiken a tábla, hogy izémegizé, mikor csinálták és hogy ő intézte SZEMÉLYESEN, persze, meg törvényeket csinált, meg alkotmányt, de addigra kibékült a papokkal… Mi? Mittudomén hogy szerette-e a focit, szőke vagyok, nem értek hozzá, de számít ez? Inkább Esmeraldát nézek, vagy azokat a cuki török sorozatokat.
Meg mindenfelé ki van állítva, hogy „és ezen a széken ült ekkor meg ekkor”, na de Icu, képzeld ha minden széket kiállítanának amin ültél… Meg hogy „itt aludt amikor....” mittudomén, amikor a törvényt írta. Na de hogy aludt ott a kiállításon? Persze hogy időnként hülyeségeket beszélt.
Persze, tudom, ha azt állítanák ki ahol TE aludtál, és kiírnák hogy mit csináltál közben, az viccesebb lenne. Naa, ne már, nem úgy gondoltam, bocsii.
…de ez azért nevetséges, gondolj bele, átszervezte az oktatást, meg törvényeket is írt meg azok a rohadt drága építkezések, komolyan, mikor aludt? Mint valami törpe Mátyás király, ha minden mese igaz akkor annak is vagy száz évig kellett volna uralkodnia, de neeem? Közben meg miden ismerőse kapott valami jó kis állást vagy kitüntetést vagy kinevezést vagy valamit. Az is lehet hogy trafikot, igen.
Hol tartottam? Ja, építkezett aztán ő lett a király vagy császár vagy mi, de persze választás volt előtte, naná. Jól csaltak is, manipulálták az egészet, na. Miért? Te nem csináltad volna? Jól van, te nem, de nem is lesz belőled semmi, maradsz műkörmös. Persze, de ha te is ott lakhatnál abban a marha nagy házban és mindenki rohanna ha akarsz valamit, te se akarnál kiköltözni…
…persze, az emberek meg maradtak szegények, de nem vették észre, mert volt valaki, aki valamikor lentről jött és azt mondta, hogy igenis, nektek jó. A sok hülye meg elhitte. Olyan izéje volt, komplexusa, biztos mert hogy kicsi volt. Mint a Marinak a pasija, tudod az a kis seggfej.
De az is kellett, hogy mindig mondta, megmondta az embereknek hogy ki az ellenség és ki miatt van minden, és összeveszett az egész Európával, mert hogy majd ő megmutatja. Aztán a végén mindenki berágott rá és jól elzavarták, de egy csomó mindenki beszállt már ellene a buliba…
MI? Dehogy, nem, ez dehogyis itt történt, ez a francia forradalom volt, 1789 asszem, most láttam róla egy műsort a National Geographic-on vagy hol… vagy a History-n? Mittudomén."

2 megjegyzés:

 1. I remember that year ... I was married, I was happy and I was into my own home...
  Well. it was very difficult for me to understand all this, even with your so useful help! Anyway, I like a lot your style, your way to write ... because I like the complex situations.
  Go on so, please!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Thank you very much, my sweet friend! And I hope your happyness isn't only in your past

   Törlés