2019. szeptember 12., csütörtök

Szeged - 300 / 25

Arról persze nem írok, hogy milyen szép város, azt megteszik/megtették mások. Az én dolgom (a főnököm szerint is) hogy rámutassak a hibákra (aztán meg nem kapok fizetésemelést 😕).

…szóval, idén van a 25. halfesztivál. Hal-lé vagy halleves, nem "halászlé". A halász levét egye meg aki akarja.
És szintén idén van 300 éve, hogy a város visszakapta a "szabad királyi város" jogait. Erről mindenféle kiállításokat szerveztek és a Tisza partján, a fesztivál területén levő asztalokon is erről szóló anyagok vannak kitéve.
Biztos volt sok és komolyabb előnye a címnek, ezért mondjuk én nem azt emeltem volna ki, hogy azonnal felállítottak két vérpadot és hűűűdesok embert gyorsan ki is végeztek (pallosjog is járt a városnak), vagy hogy mennyi boszorkányt égettek meg. Ráért volna még egy picit az a szabad város-dolog.
És ezek után még boszorkánytól várják hogy a hagyománynak megfelelően repülve hozza a paprikát a leveshez…

Pedig rákészültek rendesen.



Belefér a boszi? Bele!
Na, ez most elmaradt. Az időjárás miatt nem repült a boszorkány,

A leszállóhely első tesztelője.
kénytelenek voltak a paprikát máshogy beszerezni. Lehet hogy ezért volt egy tányér leves 2200 forint, a sült harcsa kilója pedig 12 ezer?
Az egyetlen dolog, ami repült, a rendezvényeken szinte kötelező drón. Nem volt rajta paprika.


Közben a boszorkány inkább autót akart elkötni. Lebukott. Veszélyes hely ez a magafajtának.


Mikor felelősségre volták, kiderült hogy nem is igazi boszorkány ("Ők öltöztettek fel. Ez egy műorr!") sőt, valószínűleg ő tette el láb alól szegény eredetit…

Boszorkányskalp. Van ahol jó árat adnak érte!
Volt aki kerékpárral érkezett, de milyennel! Sajnos a tulajt nem sikerült rajtakapni.











Egy tűt se lehetett volna leejteni
Reggel egy DJ próbált valami hangulatot okozni, "retró diszkó" meg ilyesmik, a népek inkább a sárkányhajókat figyelték a sörsátrak közül.









ENNYIRE szűz sör

"Sárkány Rudi"
A másik oldalon volt a főzőverseny, de leginkább úgy nézett ki mint valami klasszikus majális. Céges csapatok, bekerítve, biztonsági emberek itt-ott, hogy idegen ne jusson potya halhoz (ám némi kuncsorgás után volt ahol lelkesen adtak kóstolót)
"Vegan as hell" - az ellentábor üzent
Biztos volt saját boszorkányuk
Az picit gáz volt, hogy - kampány!! - a polgármester-jelöltek emberei külön-külön táborban főztek és hatalmas képeken ki is voltak téve és a hosszú sorokból arra jutottam, hogy "aláírod a listát - kapsz levest" - féle meggyőzés folyik. Hacsak nem az volt a képen, aki a bográcsban főtt…
Hiába, itt is romlott a demokrácia…


Ez meg itt már a másik oldal. Mármint a kaja utáni. Na de REFLEKTOR???

Nem szégyenlősöknek való


Teljesen pozitív, hogy a belvárosban levő, eredetileg Reök-családnak épített palota mostani neve is REÖK - Regionális Összművészeti Központ. (Arrafelé tudják, mit csinálnak, a Marx tér új neve Mars tér lett)



  

Vele szemben:

"Napfény Műterem" a napfény városában. Étterem, de van egy "kistesó" ami söröző. Állítólag nagyon jó söreik vannak (nem tudhatom, a vámpíroknak tilos az alkohol). Jó a kiszolgálás, segítőkészek a pincérek. Van vegán kaja is, bár nem sok.


Picit undokok az itteniek, volt amit nem is csomagoltak ki a kedvünkért



Steph (aki francia): "Hé, van ott egy szobor, egy kislány fojtogat egy kacsát. Normális ez??"
Az se normális azért, hogy az egész parkot 15 centi vastagon gyöngykaviccsal töltötték fel. Bokáig süllyedsz bele és eső után nem is látod mi vár rád
A szombati programokat elmosta az eső. Az úri közönség a híd alá kényszerült, ahol ezt kihasználva gátlástalan egyének lakodalmas izét adtak elő a kiszolgáltatott hallgatóságnak. Ám, mivel halat is árultak (NEM a "művész urak") és sört is mértek, volt aki táncolt is. Van olyan állapot.
Hatalmas tapsot kaptak a zenészek (sic!) amikor ők is elvonultak enni.


*

Érkezéskor egyébként a szálloda előtt egy hatalmas macska fogadott a lábtörlőn és kegyesen hagyta magát megsimogatni. A szobában meg ez várt:
Komolyan, nem én állítottam be így!
Valamint egy több nyelven írt papír: "Kedves Vendégeink! Kérjük, hogy amennyiben hangosnak találják a hűtőszekrényt, a benne található gombbal legyenek szívesek szabályozni. Köszönjük"
Hm, az első hangerőszabályzós hűtőszekrény, mik vannak.

**



Hétfőn hatalmas vihar söpört végig Szegeden, a 140-es szél letépte a színház tetejét és jó pár emberre rádőltek a fák. Lehet hogy a végén a boszorkányok mégiscsak kitüntették jelenlétükkel a várost?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése