2018. január 21., vasárnap

Átok...

...avagy ha az emberek minden kívánsága teljesülne, az utcák tele lennének halottakkal és terhes nőkkel.

De most komolyan, ez mi?

 Az emberek a középkor, mit középkor, a paleolit kor óta semmit sem változtak - de most nem a paleo ételekről lesz szó, hanem másféle butaságról. Egyébként az emberi butaságról mint olyanról Ráth-Végh István már írt egy nagyon szórakoztató és tanulságos könyvet, de sebaj, most én is hozzáteszem a saját véleményemet. Talán más szemszögből.
 Hogy hiheti bármilyen gondolkodni tudó lény, hogy ha valakinek rosszat kíván, az ettől be is fog következni? (A nélkül, hogy titokban elfűrészeli az illető házában az egyik gerendát vagy valami?) Ráadásul ha mégis működne a dolog, ennyire egyszerű módon le lehetne állítani? Semmi értelme se lenne! Abba bele se gondolok, hogy ha az illető hirdető tényleg tudná amit leírt, akkor nem kéne pénzt kérnie, hanem magán alkalmazná azt a bevonzást, nem?
...mondjuk egy nem létező valami hatását meggátolni sem lehet túl nehéz és/vagy költséges...

 Különben is, ha valakit meg akarsz átkozni, hinni kell benne, hogy működik. Hit nélkül semmi sem megy. És egy valamire való átokhoz képességek is szükségeltetnek. Nem csak úgy megy, hogy átkozódsz és a sötét hatalmak azonnal ugranak csak hogy szavahihető alaknak tűnj. (Csak mert azt hiszi valaki magáról, hogy ő boszorkány, attól az is lesz? Hát nem. A középkorban előzékenyen és segítőkészen elégették az ilyenekért az illetőt, de csak a saját érdekében, és ebben az esetben ezzel teljesen egyet is tudok érteni.)
 És ha már itt tartunk, a működő rontásnál, akkor elmondom amit egyébként úgy is tudsz: természetesen, ahogy minden hatalomnak, ennek is megvan az ára. Végül is a démonok sem ingyen dolgoznak (Szeretetből? Segítőkészségből? Ne nevettess!).
 Az meg főleg nevetséges, hogy ilyen egyszerű lenne védekezni egy rendesen felépített átok ellen. Mire egyáltalán észreveszed hogy mi történt, már teljesen körbefon és nemigen szabadulhatsz. Esetleg ha te is felbérelsz valami profit. Na nem a kedves hirdetőt, ő sem gondolja komolyan.

...azért némi fekete gyertyát tarts kéznél, sose lehet tudni...


p.s.: a kedvencem azért még mindig egy tévéműsorból: "..és minden telefonáló kap egy tízezerszeres energiával feltöltött pénzbevonzó rúnanyakéket..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése