2018. december 15., szombat

Kék és sárga

(Adalék az évi rendes, decemberi napforduló éjjelén megtartott találkozóra készülő listához)

- Itt mindig feltűnően sok a terhes nő – mutat rá a tényre a magasabbik alak.
- …és a leszbikus – kontráz Róka, aki egyébként Vamp is valahol, miután int két együtt nézelődő nőre
Társa megszemléli, és rábólint. Hiába, a radar az radar.
- És az apáca! – villan össze a szemük az elhaladó szentéletű nővérek mögött. Ez, és a hely összefüggései - mivel egy svéd bútoráruházban tartózkodtak éppen, engedve Róka az adott nyelvhez való vonzódásának* - újabb pár perces filozófiai vitára serkentette őket.
A magasabbik egyén, aki több-kevesebb sikerrel próbálta titkolni félvámpír voltát, felajánlotta hogy szívesen elemel egy könyvet az egyik polcról, bővítvén a másik lány könyvtárát.
A szégyenlős tiltakozás hatására inkább rövid felolvasást tartott a műből, természetesen szinkrontolmácsolással kísérve. Egyáltalán nem törődött a kifogásokkal, és az előadását kísérő gonosz hozzászólásokkal, miszerint nem beszél svédül, valamint egyértelműen fogalma sincs mit csinál. Fölényesen kijelentette, hogy „egy szukubusz mindenhez ért” és különben is – felhúzta az orrát – „bármilyen nyelven tudok olvasni, nem olyan nagy dolog – feltéve ha ismered a betűket”.
- Add ide azt a könyvet, még hallgatni is rossz ami csinálsz!
- Mert amikor valaki rendesen beszél svédül, azt sokkal jobb ám hallgatni! – nevettek fel mindketten.
Majd elégedett vigyorral nyugtázta Róka enyhén* meglepett arcát, aki beleolvasott a könyvbe és kijelentette, hogy a fordítás többé-kevésbé fedi a valós tartalmat.
És ekkor…
…az áruház egy kisebb, kordonokkal lezárt részéhez értek, ahol éppen átalakítás zajlott. Egyikük se tudta, kinek az ötlete az egész, de pár perccel és a gyerekosztályon tett látogatással később szürke plüsspatkányok bukkantak fel a „romok” között.
- Itt úgyis szeretik a kreativitást, miért ne legyen egy jó napjuk? Különben is autentikus – állapította meg a félvámpír picivel később egy spejzban nézelődve. Lekapta a szemét Róka – aki egyébként Vamp is – nyakáról és titokban megnyalta a száját…



* aki az árukészlet egyes tételei nevének kimondása körüli gúnyos kijelentések következtében kezdett hozzá e – szépnek nem nevezhető – nyelv tanulásához. De ez már egy másik történet
** Azért valahol belül tudta, mire számíthat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése