2021. november 18., csütörtök

…és bort iszik

Béla ismert orvos, professzor meg minden amit ott el lehet érni.
Béla határozta meg hivatalosan, hogy melyen oltásra milyet lehet harmadiknak adni.
Béla azt mondta, vektorvakcinára nem javasolt másik vektorvakcinát kérni.
Béla márpedig harmadiknak olyat kapott, az első két vektorra.
Ne legyél te is Béla

Béla természetesen kiváló orvos bár az első pillanattól kezdve valahogy antipatikus volt. Talán mert a nyilatkozatai túlságosan igazolták a hivatalos politikai véleményt? Vagy talán mert egy időben minden nyilatkozatánál (civilben volt) egy böhöm nagy érdemrend lógott a nyakában, hajóláncon? Tiszára mintha valamelyik alkotmánybírót láttam volna.
 Már az is elég érdekes, hogy először két Szputnyikot kapott, amiről azért rögtön lehetett tudni, hogy nem egészen kidolgozott, nincs rendes dokumentációja és nem is biztos hogy igaz minden teszteredmény amit közöltek róla. Már akkor is tudta mindenki, hogy például a Pfizer jobb. (Kivéve a Főnök, ő direkt kínait kért és kapott, mert annál nincs jobb)
Aztán kiadtak egy táblázatot, tudományos eredmények alapján, mire milyen harmadik oltást ajánlanak. Abba is bele lehetett kötni, mert Pfizerre kínait?
(Lényeg, hogy vektorvakcinára abszolút nem ajánlott másik vektorral ráoltani, mert ezeknél egy vírus viszi be a kis izét amit be kell juttatni a sejtekbe, de erre a hordozóvírusra is immunis lesz a szervezet azonnal, szóval a következő oltás hordozóvírusának esélye sincs célba érni.)
Most Béja Janssen oltást kapott, a saját táblázata ellenére. Elkezdték magyarázni, hogy ööööö, az új tudományos kutatások, meg ilyesmi. De hol vannak azok a kutatások? És ha így van, miért nem javítják ki a táblázatot?
Csak nem azért kapott ilyen oltást, mert ebből csak egy kell és - ellentétben az orosszal oltottaknak - ezzel lehet utazni külföldre? Ááááá, biztos nem ez volt a cél…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése