2020. július 13., hétfő

Do It Yourself, avagy Csinyájjad magad!

Három kis videóra bukkantam a Youtube-on.





- Az elsőn egy háziasszony mutogatja, hogy az ablakcsere után hogy néz ki belül a fal és hogy a kivitelező nem akarta megcsinálni. Azért kívülről is lekamerázza, onnan egyáltalán nem látszik a rombolás.
Mindezt olyan negyed órában.




- A másikon az iparosok javítják az ablakcsere után az oldalsó részt. Beállítanak egy gipszkartont, lazán belecsavarnak pár facsavart az új ablakba (!!!), hogy ne mozduljon el aztán uccu, kinyomják PUR-habbal mindenhol. Ragaszt, tömít, megminden.


- A harmadikon a jómunkásember elmagyarázza, hogy ajtót bezzeg sokkal könnyebb cserélni mint ablakot, mert csak leakasztja oszt jóvan, körben mutogatja a PUR-habos rögzítést (ugyeugye!) majd elkezdi felragasztani a gipszkartont. Csemperagasztóval, kéremszépen. Nehogy már a gyártó mondja meg, hogy kell!
Bevakolja az egész falat - egy adott pillanatban egy adag ragasztót elegánsan ráfröcsköl a szomszédos fehér szobaajtóra is, egyszer élünk - a gipszkartont meg egyenesen az előszobaszőnyegen keni meg, mint a vajaskenyeret. NAGYON menő. Egy biztos: nem az asszony videózza...






Remélem hogy azért ők hárman valahol összejönnek egy "mítingre".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése