2019. október 17., csütörtök

Twilight és egyéb "Meyer"ségek"

 A filmekben nagyon zavarnak az illogikus dolgok. De főleg az illogikus személyiségek.
Vegyük például rögtön ezt a....mondjuk, vámpíros "sagát". Nem értem, mi a hátránya, ha valaki vámpírrá változik. Rendben, elvileg "meg kell halni" az átváltozáshoz, ahogy rendesen, de aztán? Az hogy nem ver az ember...izé, vámpír szive, nem nagy veszteség.
A napfény nem öl meg. Nem kötelező embert inni, megteszi az állati vér is. (Közbevetőleg: az hogy van, hogy Edward családja nem fogyaszt emberi vért, elvből vagy valami, "nem ölünk", ám lazán, kis mosollyal megvárják, amig ismerőseik széttépnek és elfogyasztanak valakit? Ilyenkor hol vannak az elvek?)
Gyors leszel és erős (erről azért írok még). Új képességek, kiélesedett érzékeszervek. És a szex is sokkal jobb.
Az meg, hogy csillog valaki a napfényben, na és akkor mi van? A modern kozmetikumok világában??
...és ez az erő dolog. Ha egy újszülött vámpír a legerősebb, miért van az, hogy a régi öregek lazán letépik bárki fejét? Az újakét főleg, játszva.
Szóval, ide nekem - mondanám, ha szukkubusznak lenni nem lenne sokkal jobb.
De komolyan, ezek után miért nem akar MINDENKI vámpírrá válni?

 A másik problémás darab a Burok. Nem mondom, tetszett, (ráadásul az egyik kedvenc színésznőm játszotta a főszerepet, nézd meg a "Byzantium"-ot) de végig ott motoszkált bennem a főszereplő kettőssége. Nem, nem az hogy egyszerre ketten vannak ugyanabban a testben.
Az élősködő faj "békés" és a Vándor is képtelen bárkit fizikailag bántani, de könnyedén elpusztítják több teljes bolygó összes lakójának személyiséget hogy elég gazdatestük legyen. Ha ez nem bántás, akkor semmi sem az.

Aztán ott van a Vegyész, a kis ártatlan főszereplőnővel, aki lazán és érzelemmentesen megkínoz bárkit. Mert rossz fiú az illető. Hm.

Mindenesetre furcsa hely lehet belülről Stephenie feje, és vajon a vallása - mormon - menyire játszik bele ebbe a különös világába, a szereplői kettős értékrendjébe?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése